Monday, June 27, 2011

MBI静悄悄把Persiaran Greentown 2改成单行道,浪费车主时间,燃油,甚至中三万。MBI ubah Persiaran Greentown 2 kepada jalan sehala secara senyap, satu tindakan yang kurang bijak.


ADUN DAP YB Ong Boon Piow mengkritik MBI secara tidak mengumumkan penukaran haluan Persiaran Greentown 2 kepada jalan sehala minggu lalu,adalah tidak bertanggungjawab. Kerana tindakan ini telah mengakibatkan kebanyakan pemandu kenderaan keliru atas perkara ini, dan pihak PDRM telah mengambil kesempatan untuk mengeluarkan saman semasa pemandu dalam keadaan keliru.

Beliau menyatakan bahawa selepas jalan ini diubah haluan, pemandu kenderaan ke jalan ini terpaksa mengambil jalan Persiaran Greentown 1 (yang telah penuh sesak terutamanya di bahagian Maybank) atau Jalan Dato Seri Ahmad Said untuk sampai ke Kedai di Persiaran Greentown 2. Secara tidak langsung, ini adalah membazir masa dan minyak pemandu.

Untuk menyelesaikan masalah ini beliau mencadangkan agar Persiaran Tugu menjadi jalan dua hala semula. Dan ini akan juga akan membantu meningkatkan aktiviti untuk peniaga di Persiaran Greentown 2.

行动党德彬丁宜区州议员黄文标指怡保市政厅没有公告市民情况,静悄悄把吉粦当Persiaran Greentown 2改成单行道,导致交通使用者极为不便,不知情者甚至还被警察发传票。

他今日与行动党霹雳州公共投诉局主任郑福基,州委谢保恒,行动党州执行秘书萧利华,改朝换代小组主任黄云龙,以及党要们当场了解情况后。表示市政厅去年计划装修Persiaran Tugu 马来小食档的设备时,以决定要把此两条路改为单行道。但是至今市政厅没有对外公布此事,就在上星期就开始安装路牌。

他指这样的道路规划,导致要前往Persiaran Greentown 2的交通使用者必需绕大圈来到达目的地。他建议该局应该取消Persiaran Tugu单行道的决定,而非为了晚间的方便晚上小食档的食客,让大部分人麻烦。不然这只是浪费车主的时间和燃油,甚至白白中冤枉交通传票。

:谢保恒(右起),黄文标,黄云龙,李国华,吴国峰,罗思以,郑福基,王勇豪和萧利华指责怡保市政厅不应该静悄悄把Persiaran Greentown 2改为单行道。

No comments: