Thursday, February 24, 2011

独裁的国阵,不敢谴责独裁的中东领袖暴力镇压人民 UMNO serta konco-konco BN tak berani kutuk pemimpin-pemimpin negara Arab yang menggunakan kekerasan untuk menindas Rakyatnya


图:黄文标(右)把布施品移交给爱心残障儿童中心主席玛丽。Gambar: YB Ong memberi bantuan makanan kepada Pengerusi Pusat Kanak-Kanak Cacat, Puan Mary di Housing Trust,Ipoh.

Timbalan Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAPSY Ong Boon Piow berasa dukicita pemimpin-pemimpin BN tidak mengutuk sekeras-kerasnya, atas diktator-diktator negara Arab yang menggunakan pihak polis dan tentera, dengan senjata api dan jet perjuang untuk membunuh rakyat mereka yang menentang mereka secara demonstrasi atas semangat Revolusi Jasmin.

YB Ong semasa memberikan bantuan makanan kepada Pusat Kanak-kanak cacat di Housing Trust,Ipoh. Mengulas Kerajaan BN dengan sikap mementingkan diri sendiri dengan menghantar warganegara Malaysia untuk kembali ke tanah air.Tetapi membiarkan diktotor seperti Gadhafi membunuh rakyat Libya yang tidak berdosa.

"Ini menunjukkkan sikap UMNO yang meminpin negera sepanjang 54 tahun juga mempunyai unsur gila kuasa,pentingkan kroni dan mengamalkan budaya rasuah. Justeru khuatir jika mereka mengutuk diktator seperti Mubarak, Ben Ali dan Gadhafi, ini adalah memosong dari amalan mereka yang seiras dengan diktator" kata YB Ong.

全国社青团副宣传秘书黄文标对于大马国阵中央政府,和国阵各阶层领袖没有对中东独裁领袖以暴力手段镇压人民给予谴责。而只会遣送大马子民的自私心态深表遗憾。
也是行动党德彬丁宜区州议员的他是在选区里爱心残障儿童中心进行布施活动后,指目前中东因茉莉花革命效应导致一股推翻独裁者的力量。而目前巴林,亚门和利比亚人民被独裁者控制的政府以枪械甚至战斗机来轰炸。但是这种屠杀人民举动却没有看到国阵里成员党展现任何反应。
他指我国被巫统一党独大般领导54年,社会的各领域都被与巫统和国阵相关机构垄断,这种互利的裙带风文化与勾结。也难免巫统甚至不敢得罪巫统的国阵成员党不会抨击中东的独裁领袖,以免自己的政治地位被茉莉花革命殃及,或被独裁者照妖镜看见自己的样貌。

No comments: